Digitale televisie

Gebruik maken van digitale televisie? Het vormt een prachtige opvolger van het analoge signaal. We hebben jarenlang analoog naar televisie gekeken, via de kabel. Dat betekent dat het signaal automatisch naar ons adres verstuurd werd en we de mogelijkheid hadden om dat ‘op te pikken’. Met digitale televisie is er sprake van een andere techniek, het is nu als het ware mogelijk om televisie aan te vragen. Dat betekent dat u de mogelijkheid heeft hier interactief gebruik van te maken, waardoor er dankzij digitale televisie een andere manier van televisie kijken ontstaat. Kiest u voor een abonnement met internet en televisie, dan zal er altijd van digitale tv sprake zijn.

Hogere kwaliteit van het beeld

Bovendien verbetert digitale televisie de kwaliteit van het TV-beeld, zowel in SD als in HD. Analoge televisie keken we standaard in standard definition (SD). Er was sprake van een relatief beperkt aantal beeldlijnen, die ervoor zorgen dat er op een traditionele televisie een mooi beeld ontstond. Sinds de opkomst van grote flatscreen TV’s hebben we behoefte aan een kwalitatief beter signaal. Digitale televisie vormt daarvoor een uitstekende oplossing. Het is binnen het digitale signaal voor televisie zelfs mogelijk om gebruik te maken van high definition (HD) beelden. Er is dan sprake van veel meer beeldlijnen, waardoor er een scherper beeld ontstaat.

Digitaal en interactief

Daarnaast is het mogelijk om digitale televisie uit te breiden met een interactieve variant van televisie kijken. Het is door middel van een knop op de afstandsbediening mogelijk om bijvoorbeeld op een programma te stemmen of zelf te bepalen wat u op welk moment wilt zien. Wat dat betreft zorgt digitale televisie voor een ware revolutie op het gebied van televisie, we zullen daar in de toekomst op een heel andere manier mee omgaan dan we tot nu toe gewend waren. Het is de moeite waard om over te stappen naar digitale televisie, mede omdat dit slechts een beperkte investering vraagt.

Previous post:

Next post: