Draadloos internet

Bij de meeste internet providers kunt u is het internet dat u kunt bestellen draadloos. Dit wilt zeggen dat u door heel uw huis gewoon gebruik kunt maken van uw internet abonnement zonder dat je overal kabels naartoe hoeft te trekken. Kabels trekken is ontzettend onhandig, maar gelukkig hoeft dat met draadloos internet dus niet meer.

Hoe werkt draadloos internet?

Draadloos internet werkt over het algemeen met Wi-Fi. Omdat u van de meeste internet providers een draadloos modem krijgt kunt u hier gemakkelijk gebruik van maken. Uiteraard is het wel belangrijk dat het apparaat waarmee u van draadloos internet gebruik wilt maken compatibel is voor Wi-Fi. Over het algemeen zijn alle apparaten dat wel, zoals bijvoorbeeld laptops en tablets.

Hoe maakt u de connectie?

Als u een apparaat heeft dat compatibel is voor Wi-Fi wilt dit nog niet direct zeggen dat deze ook automatisch verbinding maakt met uw modem. Dit is namelijk niet het geval. Dit moet u handmatig doen. Dat is normaal, want anders zou iedereen die een signaal van uw modem ontvangt van uw internet abonnement kunnen profiteren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het apparaat wat u via Wi-Fi op uw modem wilt aansluiten kan lezen welke verbindingen er in de wijde omtrek zijn. Hier kunnen dus ook de internet verbindingen van de buren bij staan. Over het algemeen zal het signaal van uw modem het sterkt zijn. Daarnaast staan ook de serienummers erbij, dus u kunt uw modem direct herkennen. Als u deze vervolgens aanklikt kunt u hier de toegangscode invoeren die u bij uw modem heeft ontvangen en vervolgens kunt u dus via Wi-Fi gebruik maken van uw draadloos internet.

Previous post:

Next post: