WiFi internet

Gebruik maken van wifi internet of benieuwd hoe dat werkt? Het gaat in principe om niets anders dan een draadloze verbinding, ter aanvulling op de bekabelde verbinding die we tot nu toe konden gebruiken. Uiteraard is de snelheid van het wifi internet vergelijkbaar met het signaal via de kabel, mits u gebruik maakt van een goede router. Het is de router die er na binnenkomst van het signaal voor internet bij u in de woning voor zorgt dat u hier een draadloos signaal van kunt maken. Ook als u geregeld van mobiel internet gebruik maakt is wifi handig, daar het kostenbesparend kan uitpakken voor u.

Draadloos internet

De router ontvangt het signaal van buiten en zorgt ervoor dat dit draadloos beschikbaar wordt voor de verschillende apparaten waar u gebruik van maakt. Heeft u bijvoorbeeld een desktop computer en een laptop staan? U kunt met de beide apparaten gebruik maken van wifi internet, mits u een draadloze ontvanger in de apparaten heeft zitten. Daarnaast kunt u het wifi internet oppikken met bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een tablet die geschikt is voor de ontvangst daarvan. Het maakt dan niet meer uit waar u zit en hoeveel u beweegt, mits u zich binnen het bereik van het wifi internet begeeft. De snelheid waarmee u kunt internetten via wifi is afhankelijk van de afstand ten opzichte van de router.

Gebruik met meerdere apparaten

Uiteraard kunt u het wifi internet zonder problemen met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken. Wilt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat u samen met de kinderen of uw partner gebruik kunt maken van het internet? Dankzij de wifi-verbinding is er sprake van een netwerk waar u eenvoudig op in kunt loggen. Vervolgens heeft u toegang tot het internet en kunt u er vanuit huis voor zorgen dat u wat op kunt zoeken of u bijvoorbeeld een video kunt kijken. Op die manier vormt wifi internet een belangrijke vooruitgang ten opzichte van de ethernet-kabel, die we gebruikten om onze apparaten te verbinden.

Previous post:

Next post: